Omdat goede teksten niet duur hoeven te zijn!

Juridische teksten

De Schrijverije Veeningen is gespecialiseerd in het schrijven van juridische teksten. Heb je een dagvaarding ontvangen of een vonnis, maar kom je er niet uit wat je nu moet doen? Geen paniek, De Schrijverije Veeningen kan jou helpen. Doordat dit soort instanties de teksten niet aangepast hebben aan de doelgroep, is de kans zeer groot dat mensen de stukken niet goed begrijpen en hierdoor in de problemen komen. De wirwar aan woorden, lange zinnen en moeilijke termen zorgen ervoor dat mensen niet goed begrijpen wat er van ze verwacht wordt. De Schrijverije Veeningen heeft scherpe dienstverlening die aan twee kanten snijdt. 

vonnis rechter, schrijverije veeningen

De consument

Ben jij iemand die een dagvaarding of vonnis heeft ontvangen en je komt er maar niet achter wat er van je verwacht wordt? Juridische teksten zijn soms erg moeilijk. Neem contact met ons op. Wij zullen jou kosteloos uitleggen wat er van je verwacht wordt. 

Ben je het niet eens met wat er in de stukken staat, dan kun je bezwaar maken. Wil je wel voldoen aan de eis, maar kun je dit niet? Dan kun je om uitstel vragen. Dit kun je zelf doen of laten doen door De Schrijverije Veeningen. 

Juridische brieven

Maar niet alleen voor brieven naar de Rechtbank of Gerechtsdeurwaarders kun je bij ons terecht. Wij schrijven ook juridische brieven naar jouw gemeente, de Raad voor de Kinderbescherming, advocaten, curatoren en bewindvoerders of aan het UWV of de Belastingdienst. Staat de organisatie waar jij een brief naartoe wil sturen hier niet tussen, dan is dat natuurlijk niet gezegd dat wij de juridische brieven niet voor jou kunnen schrijven. Neem zo snel mogelijk contact met ons op!

Het bedrijf of de instantie

Ben jij het bedrijf of de instantie die deze moeilijke brieven verstuurd? Gebruik je zelf juridische teksten die moeilijk te begrijpen zijn? Bedenk je dan dat je je doel eerder kunt behalen wanneer jouw teksten begrijpelijk zijn. Zonder moeilijke woorden en zonder vakjargon. En wanneer je ervoor kiest om vakjargon te gebruiken, leg dit dan uit. Wanneer mensen teveel moeilijk woorden zien of een ingewikkelde tekst moeten lezen, zullen zij sneller afhaken dan wanneer je de brief uitdagend maakt om te lezen. Maak je brieven daarom niet te lang. En als het echt niet anders kan, maak de brief dan leuk om te lezen en niet te ingewikkeld. 

Comparitie van partijen

In uitzonderlijke gevallen kan De Schrijverije Veeningen jou bijstaan tijdens een comparitie van partijen bij de rechtbank. In eerste instantie wanneer je een dagvaarding hebt ontvangen kunnen wij schriftelijk reageren op de dagvaarding om op die manier jouw verhaal te vertellen.

schulden dagvaarding, schrijverije veeningen

Wanneer je schriftelijk reageert hoef je niet naar de zitting toe, dat scheelt alweer. Hierna zal de rechter in veel gevallen een comparitie van partijen inplannen. Tijdens een comparitie zal de rechter proberen de partijen er zelf uit te laten komen. Dit kan inhouden dat je kunt schikken. Afhankelijk van hoe de eiser en jij in de procedure staan natuurlijk.

Neem contact op met De Schrijverije Veeningen en leg je zaak voor. Op die manier krijg je goede informatie en kun je kiezen om wel of niet naar de zitting te gaan. Tevens geven wij gedegen advies hoe je het beste verder kunt handelen. Het advies is gratis.

Waarom jij voor De Schrijverije Veeningen moet kiezen?

Wij brengen jouw oude verstofte teksten weer tot leven!

Wij leveren topkwaliteit teksten. Wij stoppen pas met schrijven wanneer jij tevreden bent! 

Duidelijke teksten aangepast aan de doelgroep. Geen onnodig jargon en geen oubollig taalgebruik!

Uitermate goed bereikbaar en een snelle reactietijd. Vragen of opdracht? Neem direct contact op! 

Volg ons op LinkedIn | Twitter | Instagram

De Schrijverije Veeningen is een samenwerking met De Schrijverije