Omdat goede teksten niet duur hoeven te zijn!

Tekstschrijver Richard Mulder, schrijverije veeningen

Van Gerechtsdeurwaarder naar tekstschrijver 

Hey, wat leuk dat je meer te weten wil komen over De Schrijverije Veeningen en de schrijver daarachter.

Ik ben Richard Mulder, 42 jaar, getrouwd met Kim en wij hebben vijf straathonden vanuit Curaçao geadopteerd. Verder hebben wij een kat en vier rammen. De rammen hebben we gered van de slacht. Ik ben samen met dit bonte gezelschap woonachtig in het mooie en rustige Drenthe in het plaatsje Veeningen. Veeningen ligt tussen Meppel en Hoogeveen in. 

Gerechtsdeurwaarder

Voordat ik mij ben gaan richten op het tekstschrijven ben ik werkzaam geweest als gerechtsdeurwaarder. Dit heb ik 9 jaar gedaan in onder meer de regio's Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Voordat ik afstudeerde als gerechtsdeurwaarder heb ik 7 jaar als incassomedewerker gewerkt. Tevens ben ik een aantal jaar als voorzitter van de ondernemingsraad geweest. Na 16 jaar voor dezelfde werkgever gewerkt te hebben, dwongen mijn normen en waarden mij ertoe dat ik iets anders moest gaan doen.

Met mijn tekstbureau ondersteun ik deels De Schrijverije en vice versa, wat het tot een uitermate fijne en succesvolle samenwerking maakt

Tekstschrijven

In september 2019 ben ik in contact gekomen met Sonja Schwedersky van De Schrijverije. Zij heeft een blog geschreven over mijn switch van gerechtsdeurwaarder naar zelfstandig ondernemer. Ik ben begonnen met een webshop gericht op duurzame en diervriendelijke schoenen. Nadat we een prettig gesprek met elkaar hebben gehad wilde ze weten of ik interesse had om samen te gaan werken. Ze vond de teksten op mijn website prettig om te lezen en ze vond dat ik wel talent had. Omdat ik het destijds relatief rustig had vond ik dat zeker het proberen waard. Ik kreeg mijn eerste teksten om te schrijven en van het een is het andere gekomen. Uiteindelijk heb ik mijn eigen tekstbureau opgestart met de naam De Schrijverije Veeningen. Met mijn tekstbureau ondersteun ik deels De Schrijverije en vice versa, wat het tot een uitermate fijne en succesvolle samenwerking maakt.

denk buiten de kaders, schrijverije veeningen

Inmiddels heb ik mij ook door de rechtbank laten benoemen tot beschermingsbewindvoerder waarmee ik via RIES | BEWIND mensen help die zelf hun financiën niet (meer) goed kunnen regelen. Kijk voor meer informatie over bewindvoering op de site van RIES | BEWIND!

Volg ons op LinkedIn | Twitter | Instagram

De Schrijverije Veeningen is een samenwerking met De Schrijverije